Η κατευθυνόμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων, είναι η πλέον αναίμακτη μέθοδος τοποθέτησης εμφυτευμάτων, αφού δεν χρειάζεται να ανοιχτούν καθόλου τα ούλα για να ολοκληρωθεί η διαδιακασία. Η διάνοιξη του φρεατίου καθώς και η τοποθέτηση του εμφυτεύματος, γίνονται μέσω μιας μικρής οπής του χειρουργικού νάρθηκα, που κατασκευάζεται με τρόπο που να εφαρμόζει με ασφάλεια στα γειτονικά δόντια και ούλα της περιοχής, έτσι ώστε να εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο λάθους κατά την τοποθέτηση.

Η όλη μελέτη πραγματοποιείται με ειδικό λογισμικό, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανατομικές συνθήκες της περιοχής και την απαιτούμενη θέση τοποθέτησης, έτσι ώστε να είναι σωστό και σίγουρο το αποτέλεσμα.

Οι βασικές εφαρμογές της Κατευθυνόμενης Τοποθέτησης Εμφυτευμάτων είναι:

  1. Τοποθέτηση μεμονωμένου ή και περισσότερων εμφυτευμάτων στην αισθητική ζώνη (πρόσθια περιοχή κυρίως άνω γνάθου)
  2. Τοποθέτηση περισσότερων από 2 εμφυτεύματα σε οποιαδήποτε περιοχή των γνάθων
  3. Τοποθέτηση πολλών εμφυτευμάτων (6+) σε περιπτώσεις ολικής απώλειας των δοντιών
  4. Τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε ασθενείς μεγάλης ηλικίας ή με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό
  5. Οριακή τοποθέτηση εμφυτευμάτων, σε άμεση γειτνίαση με νεύρα, γειτονικά δόντια ή άλλα ανατομικά στοιχεία της περιοχής.

Η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων με την τεχνική guided είναι αρκετά γρήγορη και ανώδυνη, έτσι ώστε να μας επιτρέπει να τοποθετούμε εμφυτεύματα σε διαφορετικές περιοχές της άνω και κάτω γνάθου στην ίδια συνεδρία, χωρίς να επιβαρύνεται ο ασθενής.

Η Ιατρική ομάδα