Η ορθοδοντική είναι η θεραπεία η οποία διορθώνει τις διαταραχές στην διάταξη των δοντιών. Πάρα πολλοί ασθενείς έχουν ορθοδοντικά προβλήματα όπως συνωστισμό, αραιοδοντία, προγναθισμό, συγγενείς ελλείψεις, υπεραριθμίες, έγκλειστα δόντια, και τα οποία συχνά περνούν απαρατήρητα. Προσέρχονται για να διορθώσουν «την εμφάνισή τους», αγνοώντας τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα. Η ιδανική διάταξη των δοντιών εξασφαλίζει την σωστή αισθητική αλλά κυρίως την σωστή λειτουργεία του στόματος.

Η κλινική και ακτινογραφική εξέταση από εξιδεικευμένο ορθοδοντικό, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των ασθενών μας, καταστρώνοντας την κατάλληλη ορθοδοντική θεραπεία.

Υπάρχει πληθώρα ορθοδοντικών θεραπειών, και η καθεμία απευθύνεται σε διαφορετικό ορθοδοντικό πρόβλημα (ενδοστοματική/εξωστοματική θεραπεία). Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, με την ενδοστοματική θεραπεία (κλασσικά brackets, μηχανήματα, Invisalign) το πρόβλημα λύνεται.

Τα INVISALIGN αποτελούν την πλέον σύγχρονη θεραπεία ορθοδοντικής, για την πλειονότητα των περιπτώσεων. Είναι η αποκαλούμενη «αόρατη ορθοδοντική» που δεν δημιουργεί κανένα αισθητικό και λειτουργικό θέμα στους ασθενείς καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας. Δεν δημιουργεί θέματα ομιλίας και δεν επηρεάζει/ερεθίζει καθόλου τα δόντια και τα ούλα του ασθενούς (σε αντίθεση με τα κλασσικά σιδεράκια). Η θεραπεία γίνεται με διαφανείς νάρθηκες, οι οποίοι αλλάζουν περίπου ανά 15 ημέρες, και διαδέχονται ο ένας τον άλλο, μετακινώντας τα δόντια, μέχρι το πέρας της θεραπείας.

Τα INVISALIGN προσφέρουν την δυνατότητα στους ασθενείς, μέσω ενός ειδικού ψηφιακού λογισμικού, να δουν και να ξέρουν πριν από την έναρξη της θεραπείας, πως θα καταλήξουν τα δόντια τους μετά από το πέρας αυτής.

Είναι θεραπεία που κατά μεγάλο ποσοστό μπορεί να ολοκληρωθεί και εξ αποστάσεως, γεγονός που εξυπηρετεί πολλούς ασθενείς (φοιτητές, επαγγελματίες, διαμένοντες στο εξωτερικό).

Είναι πλήρως ανεκτή από τους ασθενείς, εύκολη, απλή και ανώδυνη και συστήνεται ανεπιφύλακτα!!

Η Ιατρική ομάδα